Cyber Security

Πώς οι Managed Service Providers βοηθούν τις μικρές επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν βασική ασφαλιστική κάλυψη στον κυβερνοχώρο

it_consulting

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί πηγή ανησυχίας για τις εταιρείες όλων των μεγεθών, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις μικρότερες επιχειρήσεις που είναι λιγότερο πιθανό να διαθέτουν ειδικό τεχνικό προσωπικό για να διασφαλίσουν ότι εφαρμόζονται οι σωστοί έλεγχοι για την προστασία τους. Σε αυτό το άρθρο, εξηγούμε γιατί είναι λογικό για αυτές τις εταιρείες να συνεργάζονται με παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών (Managed Service Providers) για να ενισχύσουν τις διαδικασίες ασφαλείας τους και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να λάβουν ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο, καθώς οι ασφαλιστές συνεχίζουν να ανεβάζουν τον πήχη.

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας χιονοστιβάδας ενδιαφέροντος για την ασφάλιση αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο. Και αυτό το ενδιαφέρον δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έκθεση της Howden Insurance Brokers αναφέρει ότι ο αριθμός των μεσιτών που αναφέρουν αυξανόμενη ζήτηση για ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο έχει αυξηθεί κατά 89% και ο αριθμός των μεσιτών που αναφέρουν αύξηση των αξιώσεων έχει αυξηθεί κατά 72%.

Δεν θα προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι λόγω αυτής της ζήτησης, οι ασφαλιστές είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο χτίζουν τα συμβόλαιά τους για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο από μεγάλα γεγονότα στον κυβερνοχώρο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν η εταιρεία που αναζητά κάλυψη δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο. Μετά από έρευνα σχετικά με τα βασικά στοιχεία ασφάλισης αστικής ευθύνης στον κυβερνοχώρο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, φαίνεται ότι υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις που μπορούν να ακολουθήσουν οι εταιρείες για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Τι γίνεται όμως με τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σταθερά στη μικρότερη πλευρά του φάσματος των ΜΜΕ;

Ασφάλιση μικρών επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο: Είναι πραγματικά απαραίτητη;

Μπορεί να υπάρχει η αντίληψη ότι οι μικρότερες επιχειρήσεις είναι λιγότερο πιθανό να αποτελέσουν στόχους για κακούς παράγοντες, γλιστρώντας κάτω από το δίχτυ ενώ εκείνοι επικεντρώνονται σε «μεγαλύτερα ψάρια». Ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό Security Magazine, το 43% όλων των κυβερνοεπιθέσεων στοχεύουν μικρές επιχειρήσεις και το 60% όλων των μικρών επιχειρήσεων που πέφτουν θύματα παραβίασης δεδομένων κλείνουν οριστικά τις πόρτες τους εντός έξι μηνών από την επίθεση. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι μεσαίοι έως μεγάλοι οργανισμοί θα επιβιώσουν από μια σημαντική επίθεση στον κυβερνοχώρο. θα υποστούν ζημιά, αλλά θα το ξεπεράσουν. Δυστυχώς, στο χαμηλότερο άκρο της αγοράς είναι πραγματικά μια υπαρξιακή απειλή και αυτό δεν πρέπει να είναι – οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να χτίσουν την επιχείρησή τους και να μην χρειάζεται να ανησυχούν για τον κίνδυνο στον κυβερνοχώρο.

Ευτυχώς, οι ασφαλιστές στον κυβερνοχώρο έχουν πολλά να προσφέρουν για να βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις – συμβουλές στον κυβερνοχώρο για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι χρειάζεστε και τεχνική / οικονομική βοήθεια σε περίπτωση που συμβεί το χειρότερο. Το μόνο πράγμα που δεν παρέχουν είναι η τεχνική υποστήριξη για να λάβουν αυτά τα λίγα κρίσιμα βήματα που θα προστατεύσουν καλύτερα τη μικρή επιχείρησή σας και εκεί οι πάροχοι διαχειριζόμενων υπηρεσιών προσθέτουν τέτοια αξία. Έχουν τις ειδικές τεχνικές γνώσεις για να αναπτύξουν και να διαχειριστούν το είδος της λύσης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που απαιτείται για την κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας.

Πώς λοιπόν οι μικρότερες εταιρείες με περίπου 20-50 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, εξασφαλίζουν μια ισχυρή στάση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο; Ειδικά όταν πρέπει να φορούν πολλά άλλα καπέλα για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της καθημερινής επιχείρησης;

Μια ταχέως αναπτυσσόμενη απάντηση σε αυτό είναι να αξιοποιήσουν έναν πάροχο διαχειριζόμενων υπηρεσιών για να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους, να αναπτύξουν προστασία τελικού σημείου και να διασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοί τους έχουν αξιόπιστη πρόσβαση στην εργασία που κάνουν. Αυτό το τελευταίο βήμα είναι όπου βλέπουμε ένα τεράστιο ενδιαφέρον από τους ασφαλιστές και τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς αναζητούν έναν εύκολο τρόπο να μετριάσουν τον κοινό τους κίνδυνο χωρίς να δυσκολευτούν οικονομικά.

Η ITCS Information Technology & Cyber Security διαθέτει ένα εύρος λύσεων συμπεριλαμβανομένων των λύσεων της Cisco Duo, που θα μπορούσε να σας προτείνει ώστε να εξασφαλίσετε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ανάλογα με τις ανάγκες τις επιχείρησής σας.

Αν αναζητάτε ένα αξιόπιστο MSP επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας!

Πηγή άρθρου: https://duo.com/blog/how-msps-help-small-businesses-with-cyber-insurance-cover